Obrada površinskog namještaja za slobodno vrijeme

- Jan 02, 2019-

Razvojem tehnologije premazivanja zaštita okoliša postala je vruća tema u proizvodnji premaza i površinske obrade namještaja. Ekološki prihvatljiv namještaj je također postao novi trend u industriji namještaja. Općenito, ekološki prihvatljiv namještaj odnosi se na namještaj koji ne emitira štetne plinove i štetne tvari, ne sadrži teške metale, posebno olovo i krom, te troši manje energije. Za stolove i stolice za slobodno vrijeme na otvorenom ne troši se energija, te je li to najvažnija prva dva elementa zaštite okoliša. Da li se oslobađaju štetne materije ili ne, to se odnosi na materijal namještaja i proces površinske obloge; da li sadrži teške metale, što je naravno povezano s premazom koji se nanosi tijekom površinske obrade namještaja.

Materijal stola i stolice je ništa više od legure, masivnog drveta ili plastike. Budući da sama legura ima slabu otpornost na koroziju okoline, potrebno ju je površinski obraditi prije suđenja. Ako je to aluminijumska legura, treba ga pasivirati i prskati; ako je to željezna legura, mora se odmašćiti ili ukloniti oksidni sloj, a zatim prskati. U ovom procesu, površina metala može biti kontaminirana teškim metalima kao što je hrom i olovo zbog različitih metoda koje koriste različite kompanije. Hrom i olovo su najštetniji teški metali koji utiču na zdravlje ljudi. U izvoznoj trgovini ova dva razloga su često razlog povlačenja kineskih igračaka i namještaja, jer oni lako mogu ugroziti zdravlje i sigurnost djece.

Prskanje metalnih površina vrši se prije pojave krutih i vodenih boja. Budući da boja sadrži isparljiva organska jedinjenja kao što je formaldehid, ona izuzetno zagađuje okoliš i uzrokuje veliku štetu radnicima i okolini tijekom proizvodnje. Tako je nakon pojave čvrstih premaza, odnosno praškastih premaza, boja polako postala drugi izbor za prskanje. Danas se metalni delovi mnogih garnitura za spoljašnju upotrebu poprska masivnim premazom od poliesterske smole, što je PE premaz. PE je sinonim za poliestersku smolu.

Još jedan premaz je boja na vodenoj bazi, a otapalo je voda, tako da je ekološki prihvatljivija od boje. Pošto se ova vrsta boje uglavnom koristi za prskanje kućnih aparata, ona ima malo veze sa stolovima i stolicama za slobodno vreme na otvorenom, tako da ovde neću mnogo reći.

Mnoge od glavnih struktura u garnituri su aluminijumske legure, tako da je neizbežno da će biti problema sa životnom sredinom. Mnoge garniture za sedenje se sada prskaju PE-om, tako da se ne oslobađa organska materija. Ali ne svi proizvođači koriste isti proces, zato budite oprezni pri odabiru.

Kućica za zajednički metalni vanjski prostor ima kišobrane od aluminijske legure, aluminijske sklopive stolove i stolice, stolove i stolice od aluminijske legure i stolice od aluminijske legure. Mnogi glavni okviri od ratana stolovi i stolice su izrađeni od aluminijske legure; gvožđe ima parkirne stolice i tako dalje.