Sedam principa za izbor proizvoda na otvorenom

- Jan 02, 2019-

Mnogi prijatelji koji vole sportove na otvorenom, mnogo su zaobilazili pri izboru opreme na otvorenom, mnogo su pretrpjeli, mnogo novca, trošili novac na časove i patili od gorkog iskustva. Sledi sedam principa otvorenog iskustva i izbora opreme na otvorenom.


Prvo, kupite najbolju opremu, uštedite novac za opremu. Sa tim se zaista slažem. Ako volite sportove na otvorenom, onda možda želite da budete iskreni sa sobom i zapitajte se da li ste zaista zainteresovani da igrate dugo vremena. Ako je odgovor da, onda druga rečenica, kupite najbolju opremu koju možete priuštiti, tako da u stvari možete lako eliminisati nadogradnju i uštedeti novac nakon što kupite opremu. Ako je odgovor ne, to ne mora imati dugoročni interes za igranje na otvorenom, tako da ne morate ulagati previše truda i novca na opremu, osim velikih.


Drugo, nemojte očekivati da će se dio opreme nositi s različitim okruženjima. To je zapravo ono što bi se oprema trebala koristiti razumno. Moj prijatelj je kupio par američkih brendiranih lakih vanjskih tenisica. Tokom perioda majskog dana, on ga je uzeo za mnoge dane prelaska na težinu. Cipele nisu mogle da izdrže torturu i krenu naopako. Nakon što se vratio, požalio se na ovaj brend na raznim vanjskim forumima. Koliko su loše cipele, ali rezultat je puno cigle prijatelja, idite na pješačenje, ne nosite teške cipele za hodanje visokog struka, nosite cipele s niskim strukom, ovo ne traži bolest? Isto tako, druga oprema također primjenjuje ovaj princip. Specijalizovani predmeti se koriste isključivo, a industrija ima specijalizaciju. Dva dana i jedan noćni itinerar, ako je to osoba, naravno, gasni rezervoar je pogodan sa malim gorionikom. Međutim, ako uzmete dugu liniju duže od 4 dana, ili kratkotrajni kamp, morate koristiti veliki lonac da kuvate vrući lonac noću, ali je bolje imati vatrenu moć i dobru uljnu peć. Na malim nadmorskim visinama, vi ste pristrani sa 5-polnim alpskim računom. Niste umorni. Svako ima svoje prednosti. Ključ je koristiti pravo mjesto.


Treće, održavanje vanjske opreme je veoma važno. Ovo su zapravo najzapostavljeniji od najboljih prijatelja. Nakon tima, prašina na planinarskim cipelama se ne čisti. Jakna se nasumce stavlja u mašinu za pranje veša, a pantalone i cipele za planinarenje se nikada ne sprečavaju. Prskanje vode, svaki put nakon povratka, vreća za spavanje je zatvorena u vrećici za kompresiju, i to je previše za vidjeti. Često se kaže da ljudi ne upravljaju novcem, a novac ne brine o vama. Isto važi i za opremu. Ne brinete o opremi. Oprema će se brinuti o vama.


Četvrto, oprema koju drugi primjenjuju ne mora se nužno odnositi na vas jer su fizička snaga, tijelo i životne navike svake osobe različiti, tako da će se neizbježno odlučiti za drugačiju opremu. Uzmite, na primer, ruksak, pogledajte nekoga ko nosi veliku torbu od 85L, možda se osjećate hladno i zgodno. Međutim, ako imate fizičku snagu i uglavnom se bavite kratkim rutama, očito je da je lagana serija Gregory MUIR 24 ležerni ruksak pogodnija za vas. Možda je lijepo vidjeti planinarske cipele koje nose drugi, ali nije prikladan za vaša stopala. Morate sami da probate. Ukratko, oprema koja vam odgovara je najbolja.


Peto, nema savršene opreme za igranje prednosti opreme. Bez savršene opreme, pokušajte da maksimizirate funkciju opreme, izbegnete nedostatke opreme i koristite pravu opremu u pravom okruženju.


Šesto, nova oprema za pokretanje najvažnije opreme na otvorenom u opasnom okruženju, je alat za spašavanje vašeg života, ako ne razumijete upotrebu i performanse opreme kako biste doveli opasnu okolinu, to je nesumnjivo ismijavanje svoj život.


Sedam, pokušajte koristiti laganu opremu za uštedu energije. U stvari, svatko voli laganu opremu, može nositi manju težinu, nitko ne voli težinu leđa. Međutim, stvarna situacija je u tome što će težina opreme opadati, izbor materijala i promjene u dizajnu će neizbježno porasti prema gore, a cijena će se prema tome povećati. Pogledajte na šator da zna, istu strukturu i performanse šatora, težina je smanjena za nekoliko stotina grama, cijena može imati povećan za tisuću dolara, druga oprema je također primjenjiva na ovaj princip, kao i kako odabrati \ t , zavisi od njihovih vlastitih razmatranja.