Održavanje vanjske tkanine-akril / sunbrela

- Aug 09, 2019-

Uz sve veću potražnju za kvalitetom proizvoda od strane dizajnera namještaja na otvorenom, proizvođača i potrošača, pored novih dizajnerskih koncepata, funkcionalne strukture i trenda podudaranja boja, industrija namještaja na otvorenom ima veću potražnju za visokokvalitetnim sirovinama.

Kao vrhunski materijal za tkanine za vanjski namještaj, akril se sve više koristi u razvoju i proizvodnji vanjskog namještaja, ali kao običan potrošač, kako pravilno održavati i održavati akrilnu tkaninu?

Obavestite vas Synlett tim da saznate više o tome (sljedeće informacije su od Sunbrella.com):

Istorija:

Prvo razumimo povijest i karakteristike proizvoda Sunbrella tkanine koje su reprezentativne za kvalitet akrila.

Prije 1961. sve su tende izrađene od pamučnog platna, a pojava Sunbrella tkanina dala je tržištu izbor novih proizvoda. Brend Sunbrella započeo je kao tenda, a zatim se razvio u morske proizvode kao što su tende za jahte i palubni namještaj, a potom su ga široko voljeli dizajneri unutarnjih i vanjskih kuća zbog svojih izvanrednih performansi, šarenih boja i stila.

Sunbrella proizvodi imaju gust izgled i teksturu pamuka, ali ne blijede i ne propadaju. Čak i pored najjače sunčeve svjetlosti, nema straha i to možete koristiti godinama bez održavanja. Kao prva marka visokokvalitetnih globalnih tkanina na otvorenom, tkanine u nijansi Sunbrella imaju izvrsnu otpornost na UV zrake i organizacije za prepoznavanje raka kože prepoznaju se kao efikasni proizvodi protiv raka.

Pillowfabric

outdoor furniture

Kako očistiti:

Za lako svakodnevno održavanje vaše Sunbrella tkanine:

1. Očistite nečistoću.

2. Razpršite otopinu za čišćenje vode i blagog sapuna.

3. Za čišćenje koristite meku četkicu od čekinja.

4. Ostavite da se otopina za čišćenje umoči u tkaninu.

5. Temeljito isperite dok se ne uklone svi ostaci sapuna.

6. Sušiti na zraku.

A za detaljnije detalje o održavanju vanjske Sunbella tkanine možete pronaći više kao priloženi popis savjeti.

PDF savjeti za njegu i čišćenje-sunbrella-presvlake.pdf

Za tkanine na jastucima / jastucima preporučuje se čuvanje na suhom mjestu poput kutije za jastuke kada ih ne koristite!