Poznavanje održavanja vanjskog namještaja

- May 29, 2019-

Vanjski namještaj treba koristiti i staviti na otvoreno duže vrijeme, tako da ga treba dobro održavati kako bi se zaštitio vanjski namještaj i osigurala dugotrajna upotreba.

Outdoor furniture

Dobro održavanje može efikasno produžiti vijek trajanja vanjskog namještaja.


Različiti vanjski dom ima različite metode održavanja, sljedeće na tržištu najčešće korištene nekoliko vanjskih metoda održavanja namještaja za napraviti neke klasifikacije:


● Namještaj od ratana

Cane čini stol i stolicu ili ležaljku upaljačem, kreću se udobno, čista voda i čistač se mogu koristiti prilikom čišćenja ove vrste stola i stolice. Sweep prah od trske namještaja, osim koristiti krpe za obrišite nježno, još uvijek možete koristiti čistiju. Kada se namještaj od trske koristi u uobičajenim vremenima, spoj koji treba primijetiti kako bi se nadoknadio štap, ne čine usta trske što je više moguće golom izvana, lako se savijati i biti izvan forme.


● Tenda

Proizvodi za zasenčavanje uglavnom su podržani željeznom cijevi i aluminijskom cijevi. Molimo obratite pažnju na rukovanje i pažljivo stavite u proces instalacije kako biste izbjegli sudar ili oštećenje uzrokovano prekomjernom lokalnom snagom. U isto vrijeme, iako su tenda i suncobran dizajnirani za vanjsko sjenčanje u slobodno vrijeme, ali se zapravo ne koristi za izbjegavanje vjetra i kiše, dakle, u jakom vjetru i jakoj kiši vrijeme treba pokušati izbjeći korištenje. Ako je voda na vrhu tkanine, treba je ukloniti na vrijeme kako bi se izbjegla šteta uzrokovana dugotrajnim opterećenjem na stalku za kišobran.


● Plastične stolice i stolovi

Koristite plastične materijale otvorene stolove i stolice za odmor, treba biti postavljen što je više moguće na glatku zemlju ili travu, kako se ne bi naginjala. Plastična stolica i čistoća stolice je vrlo jednostavna, potrebno je koristiti samo čistiju čistu krpu. Ali plastični stol i stolica moraju izbjegavati insolaciju, mogu izgledati drugačije, izblijediti, čekati na problem.


● Imitacija ratanskog namještaja

Vanjski namještaj koji imitira zalihu materijala od trske, materijal koji se koristi je složeni gotov proizvod poliesterske smole, visoka temperatura može donijeti trsku kako bi postala mekana, dovela do trske da se namještaj nametne tako da se ne može koristiti. Kada koristite kopirni namještaj tako da izbjegavate sunčevo osunčavanje, izbjegavajte teške stvari kako biste ograničili dodir da biste djelovali lijepo čak.


● Aluminijumska legura na otvorenom

Ako se na površini pojavljuju mrlje, koristite vodu za brisanje, ne koristite jake kiseline ili jake alkalne deterdžente.

Metalni spoljni nameštaj za rukovanje kako bi se izbegao površinski zaštitni sloj za udaranje i grebanje; Nemojte više stajati iznad presvlake, da ne biste savili mesto da bi bilo izvan forme i uticalo na upotrebu. Samo povremeno sa toplom vodom sa sapunom, nemojte koristiti jaku kiselinu ili snažno alkalno čišćenje deterdženta, kako ne biste oštetili površinski zaštitni sloj i rđu.


● Vanjski namještaj od kaljenog stakla

Kaljena staklena garnitura za sjedenje ne koristi oštre predmete za udaranje ili izbijanje staklenog roga, da ne bi došlo do pucanja; Nemojte koristiti korozivnu tečnost da obrišete staklenu površinu, kako ne biste oštetili površinski sjaj; Nemojte brisati staklenu površinu grubim materijalima da biste izbegli ogrebotine.