Kako odabrati bolji balkonski namještaj?

- Jan 20, 2019-

Balkonski namještaj je podložniji vjetru, suncu i kiši, tako da se izbor materijala razlikuje od običnog unutarnjeg namještaja. Općenito govoreći, drveni balkonski namještaj je prvi izbor za ljude, ali treba koristiti drvo s većim udjelom ulja, kao što je tikovina. Takvo drvo najbolje sprečava da drvo postane krhko zbog oticanja ili labavosti. Ako niste sigurni o drvenom materijalu, možete odabrati neki namještaj nalik na drvo. Drveni nameštaj je kombinacija masivnog drveta i plastike. Površina je fina i fina, dodir je glatka, izdržljiva i otporna na vlagu. To je ekološki prihvatljiv materijal niske emisije ugljika koji je otporan na vodu, koroziju i insekte. Ali nije otporna na visoke temperature.

Ljudi koji vole metalne materijale trebaju koristiti aluminijske ili obojene i vodonepropusne legirane balkone. Ovaj materijal može izdržati vanjski vjetar i kišu. Namještaj od ratana je jednostavan za pisanje, ali obratite pažnju na njegovo održavanje, obrišite ga na vrijeme nakon kiše.

Obratite pažnju na okolinu, balkonske garniture trebaju biti male i lijepe, najbolji sklopivi namještaj, fleksibilniji za korištenje, kako bi izbjegli balkon je gužva, mali stolovi i stolice na balkonu, mogu se koristiti kao čaj stol ili mali obrok. table.

Stolovi i stolice sa suncobranima od ravanskog ili livenog aluminija pogodni su za korištenje u krovnim vrtovima ili velikim vrtovima. Stolovi i stolice od livenog aluminijuma u evropskom stilu su prvi izbor za evropske vile.