Četiri trenda dizajna životnog prostora na otvorenom za ljeto 2019. dio iz paetrijskih medija

- Aug 17, 2019-

Vanjska, vrtna garnitura, pletena stolica, alu sofa, šta vam ove riječi donose u glavu? Party, vrijeme za medvjede, bazen i slobodno vrijeme? Jedna od mojih najboljih prijateljica, Susu Yang, vrlo poznata i talentovana dizajnerica popločanog dijela u LA-u, SAD, toliko je vremena i energije potrošila da prouči i istraživa tržišta kako bi utvrdila kakvi su novi trendovi u 2019. godini života na otvorenom, ispod je ono u šta ona vjeruje.

Kako je ljetni Solsticij upravo prošao, zvanično smo ušli u toplije mjesece godine sa sunčanim danima i blagim povjetarcem. Napokon je došlo vrijeme za uživanje u ugodnom otvorenom! Danas želimo podijeliti četiri trenda dizajna životnog prostora na otvorenom kako bismo stvorili dvorište koje vi i vaši prijatelji ne želite napustiti. Pripremite Mojitos i evo nas:

Izvedite unutra

Dugo je vanjski prostor bio zamišljen kao posebna cjelina od zatvorenog prostora, i to najčešće, s puno jednostavnijim pristupom. Posljednjih godina, međutim, pojam tretiranja vanjštine kao produžetka unutrašnjosti široko se primjenjuje. U 2019. godini, dizajneri i vlasnici kuća nastoje učiniti okruženje na otvorenom ugodnim i ugodnim kao u zatvorenom. Sjene, poput pergole i sjenice, uglavnom se koriste za pripremu za sva godišnja doba i vremenske prilike. Čak i ako nemate veliko dvorište, suncobrani i tende pružaju željenu zaštitu tokom najtoplijeg doba dana. Razmislite o udobnosti prilikom oblikovanja svog vanjskog prostora! Dodajte prostirke, jastuke i toplu rasvjetu kako biste stvorili opuštajuću atmosferu. Želite da se lijeno smjestite u svoju stolicu za popločavanje baš kao u omiljenom sjedećem krevetu. Vatra donosi ambijent i potiče vaše goste da sjednu kad se vrijeme ohladi. Stol za vatru u vrtu vidi se kao jedna od najbrže rastućih kategorija u prodaji namještaja na otvorenom.

outdoor furniture

Funkcionalnost je ključna

2019. je sve o funkcionalnosti kada je u pitanju stvaranje zanimljivog životnog prostora na otvorenom. U prošlosti, dvorište se sastoji uglavnom od sjedećih garnitura i roštilja. Danas su tehnologija i napredna izrada ostvarili mnogo više potencijala vanjskog prostora. U 2019. godini primjećujemo porast potpuno funkcionalnih kuhinja na otvorenom, opremljenih hladnjakom, sudoperom i slavinom, perilicom posuđa, pećnicom za pizze itd., Kao i vanjskim zabavnim centrima u kojima se prijatelji i obitelji okupljaju za ljetnu filmsku noć. Sofisticirani sustavi rasvjete i grijanja / hlađenja pametnim kontrolama kreću se iz kuće i na otvorenom. Prema CEDIA-i, udruženje profesionalaca za kućnu tehnologiju, dizajneri i vlasnici domova troše daleko više novca na projekte vezane za tehniku na otvorenom nego proteklih godina.

outdoor sofa sets

Povežite se s prirodom

S rastućom sviješću o organskom životu dolazi trend dizajniranja vanjskog prostora koji se povezuje s prirodom. U potpunosti iskoristite potencijal prirodnog biljnog života uređujući komade namještaja u blizini drveća i vrtova. Vodeni elementi, poput jezerca, bazena ili umjetnih vodopada, uvijek dodaju mirne i opuštajuće dodire. Nemojte se obeshrabriti ako imate malo prostora, probajte okomite vrtove i saksije. Odaberite namještaj i dekor koji odražavaju utjecaj prirode.

Drugi aspekt povezivanja s prirodom je povećana svijest o korištenju ekološki prihvatljivih i energetski učinkovitih materijala. Vlasnici kuća spremni su potrošiti više novca na namještaj i građevinski materijal proizveden od reciklirane plastike, visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika i tvrdog drva iz šuma koje se trajno upravljaju.

garden furniture

Mix Textures

Sjećate se dvorišta koje ima crvene cigle od asfalta do zidova? Tradicionalni dizajn na otvorenom uglavnom upotrebljava jedan materijal za naglašavanje integriteta. Polaganje različitih materijala, međutim, moderan je način stvaranja sofisticiranog prostora. Na kraju krajeva, dosadno je najmanje što želite čuti o svom vanjskom prostoru. Pomiješajte i uskladite različit namještaj, dekor i teksture kako biste dodali jedinstvenu estetiku. Imajte na umu, mada, ponekad, manje je više! Ne želite da vaše dvorište izgleda kao krpa.

Uzivajmo u zivotu na otvorenom uz vrtnu garnituru!