Nauči vas kako se razlikuju stolovi i stolice od ratana

- Jan 02, 2019-

Stolovi i stolice od ratana su veliki dio vanjskog namještaja. Kvalitet stolova i stolica na otvorenom je od najveće važnosti kada ih ljudi kupe. U svakom slučaju, niko ne želi da je vanjski namještaj koji su pažljivo otkupili samo jednokratan. Dakle, kakav bi trebao biti kvalitetan vanjski stol i stolica?


Trenutno, postoji sigurnosni standard za vanjski ratan namještaj. Standardni broj je EN581-1: 2006. Ovo je standard iz Evropske unije. Ona određuje sigurnost i zahtjeve nekih stolova i stolica za vanjsku upotrebu, a ne postoji kvalitet vanjskih stolova i stolica. TVRDITI. U tom smislu, neophodno je i da kupci bolje shvate. Sa stanovišta upotrebe, visokokvalitetni vanjski stolovi i stolice trebaju imati sljedeće kvalitete:

1, Snažan i stabilan. Ovo je osnovni kvalitet stolova i stolica od ratana. Vanjski stolovi i stolice su relativno pokretni i podložni su više udaraca. Ako su takvi stolovi i stolice otvoreni ili čak "tofu", oni su ranjivi za upotrebu, a iskustvo za slobodno vrijeme koje donosi klijentima će biti negativno.

2, zaštita površine je dobra. To odražava praktičnost stolova i stolica na otvorenom, ne samo da je dobar osjećaj, već i zaštita vanjskih stolova i stolica. Na primjer, stolovi i stolice od aluminijske legure ili stolice i stolice od glačala, površina često koristi zanate od ratana, tako da se ne samo da se osjećaju dobro, lijep stil, već i dobra zaštita površine stola i materijala stolice. Poznato je da je gvožđe podložno hrđanju kada je izloženo vazduhu. Zatim se na površini gvozdene stolice izrađuje zaštitni sloj od PVC-ratana, a sloj boje na površini gvožđa nije lako oštetiti.

3, Sigurnost je visoka. Standard EN581-1: 2006 uglavnom naglašava sigurnost vanjskih stolova i stolica i zahtijeva strukturu rubova, uglova i rubova vanjskih stolova i stolica kako bi se izbjeglo oštećenje korisnika. Naravno, pretpostavka sigurnosti je da struktura vanjskih stolova i stolica treba da bude čvrsta i stabilna.

4, oblik je razumna, dizajn je humaniziran. Vanjski stolovi i stolice su dio modernog sustava za slobodno vrijeme, tako da korisniku treba pružiti veću estetiku i udobnost. Na primjer, bazenski naslonjač treba imati podesivu visinu naslona, a balkonski stol i stolica trebaju imati široki naslon za ruke i udoban naslon za leđa, itd.