Sunce suncobran je pogodan za proljeće, ljeto, jesen i zimu

- Jan 02, 2019-

U Hangzhou, funkcije prostorije za sunčanje i vidikovaca su spojene u jednu. Jesen i zima mogu prouzrokovati da se toplo sunce prožme u zatvorenom prostoru, proljetni dan se zagrije kako bi zelenilo postalo divlje, a ljeto može odgovarati zelenim biljkama kako bi stvorilo hladno mjesto ... u kišnoj sezoni sagrađena. Od ovog ljeta uživajte u suhom i mokrom, hladnom i udobnom kućnom prostoru.


Prema Chen Guorongu, šefu Wenzhoua, direktoru Wenchang-a, broj sunčanih soba u Hangdžou je veći od broja vila i gornjeg kata. Materijal sobe za sunčanje uglavnom je izrađen od izdržljivog aluminijuma. Mnoge porodice su spremne da plate za izgradnju prostorije za sunčanje. Sunčane sobe koje koštaju više od deset hiljada juana ili čak nekoliko stotina hiljada juana su svuda.


Koordinacija dizajna stila cijele kuće

Nije lako izgraditi dobru sunčanu sobu i terasu. Pre svega, dizajner treba da stvori prostor koji odgovara ličnosti i vizuelno je povezan sa spoljnim svetom. Oblik je napravljen od čvrstog i lakog materijala, koji može efikasno podržati i smanjiti barijeru što je više moguće. Prozor također može kontrolirati prekidač po želji, što može bolje kontrolirati sobnu temperaturu i cirkulaciju zraka.


Područje koje je potpuno sunčano na suncu ne može biti previše ozbiljno i previše oprezno, tako da boja prostorije za sunčanje treba da bude što je moguće lakša, a izbor nameštaja je što prirodniji. Postavljanjem zelenih biljaka mora se voditi računa o orijentaciji biljaka i svjetlosti i najvažnijim problemima protoka vode, kako bi se bolje odigrala uloga zelenih biljaka.


Različiti načini sjenčanja i toplinske izolacije

Kako bi uživali u suncu fleksibilno, zasjenjenje je glavna točka sunčane sobe, posebno ljeti. Konfiguracija ove suncobrane je takođe veoma poznata. Zavese suncobrana mnogih porodičnih suncobrana nalaze se ispod stakla da bi se izbegla kisela kiša i prašina na zavesama. Ovaj put nije naučan. Prvo, prostorija za sunčanje i vanjski svijet nemaju toplinsku konvekciju, a zavjese za zamračivanje instalirane u prostoriji mogu samo spriječiti direktno djelovanje sunčeve svjetlosti na opremu u sobi za sunčanje i ne mogu se izolirati. Ispravan način je postavljanje žaluzina izvan stakla. Podrazumeva se da su vrhunske nijanse soba za sunčanje na tržištu Hangdžou trenutno opremljene anti-UV staklom ili anti-UV arhitektonskim filmom, koji je dvostruko zaštićen zavjesama za zamračivanje.